Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Hrvatsku 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3), u finalu Svjetske lige i ne samo da je osvojila trofej i novčanu nagradu od 350.000 dolara, već je izborila direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

srbija hrvatska vaterpolo.jpg

Srbija je loše počela meč, posebno u odbrani, što je izabranicima rekao i selektor Dejan Savić. Hrvati su u prve dvije četvrtine izveli čak tri peterca, koja su pretvorili u golove i sve do sedmog minuta drugog kvartala naša selekcija je bila u zaostatku. Tada smo, poslije gola Prlainovića, prvi put poveli (6:5), što je bio rezultat na poluvremenu.

Hrvatska je bolje odigrala treću četvrtinu, što je gostima, pred posljednjih osam minuta, donijelo minimalno vođstvo (8:7). U tom momentu kiša je sve jače padala.

Jakšić je, zatim, prvo pogodio za izjednačenje, a zatim je Vrlić vratio prednost na stranu Hrvata. Mandić je na polovini četvrtine donio izjednačenje.

Vukičević je pogodio za 10:9, a Filipović donio novo izjednačenje. Dva minuta je bilo do kraja. A onda, Filipović nešto više od minuta prije kraja pogađa za 11:10.

Vukićević je izjednačio golom iz daljine, a po pljusku, Filipović je 17 sekundi prije kraja postigao gol iz peterca i trasirao nam put ka Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine.