U crkvi "Svi sveti" u naselju Zasad njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju povodom krsne slave ove svetinje.

crkva svi sveti zasad (2).JPG

Nadležni paroh otac Nikola Janković istakao je da samo sabiranje na svetoj liturgiji poziv Svetom Duhu, koji na sve vjernike šalje blagoslov.

"Mi treba da dobijemo Duha svetoga da bi naš život bio osvećenje jer bez njega nema života, radosti, mira i zato je blagosloven ovaj dan", naveo je otac Janković.

On je istakao da mu je veoma drago što je liturgiju služio vladika Dimitrije i to u hramu čija je izgradnja počela na današnji dan prije tri godine.

"Ovaj hram se, prije svega, gradi vjerom parohijana, njihovim trudom, znojem, ljubavlju i nije lako kao što i čitava istorija našega naroda nije jednostavna i laka. I Hristov put je bio put golgote i stradanja i jedino tako, kroz golgotski i put žrtve i ljubavi možemo zadobiti vječni život", kazao je Janković. 

Hram u Zasadu, prema istorijskim izvorima, porušen je 1482. godine i nalazio se oko 30 metara južnije od postojeće crkve.

crkva svi sveti zasad (3).JPG

crkva svi sveti zasad (1).JPG