Vlada Republike Srpske staviće istočnoj Hercegovini na raspolaganje helikopter Helikopterskog servisa Srpske, sa ciljem unapređenja zaštite od požara, rekao je direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed.

helikopter-leotar-trebinje.jpg

On je na današnjem sastanku rekao da će helikopter biti stavljen na raspolaganje kada se istroše sredstva Republičke uprave Civilne zaštite, što će zavisiti od intenziteta požara i požarne zahvaćenosti.

Međed je istakao da bi u raspodjeli sredstava za zaštitu i sprečavanje požara istočna Hercegovina trebalo da bude prioritet, te dodao da ta sredstva nisu u dovoljnoj mjeri upućena u ovu regiju.

Predstavnik Helikopterskog servisa Republike Srpske Jovan Đajić rekao je da ovaj servis sve svoje materijalne i ljudske kapacitete upućuje ka Hercegovini u slučaju požara.

On je dodao da je ovaj helikopterski servis opremljen helikopterom većeg kapaciteta uz pomoć koga će moći brže djelovati u slučaju požara i manjim helikopterom koji će biti iskorišten za izviđanje.

Načelnik područnog odjeljenja Republičke uprave Civilne zaštite Radoslav Prelo rekao je da će na današnjem sastanku uputiti prijedlog Vladi da Hercegovina bude prioritet u raspodjeli sredstava za protivpožarnu zaštitu, budući da je ovo područje najugroženije požarima u Srpskoj.

Radnom sastanku Republičke uprave Civilne zaštite u Trebinju o protivpožarnoj zaštiti Srpske sa akcentom na područje istočne Hercegovine prisustvovali su svi relevatni subjekti iz ove oblasti.