Neformalna grupa mladih u Bileći rekonstruisala je devet starih klupa na glavnoj ulici i u parku Narodnih heroja u ovoj opštini, u okviru projekta "Klupe i kante za ljepši grad" koji je podržala bilećka Omladinska banka.

Bileca mladi2.jpg

Lokalni koordinator Omladinske banke Dejana Janjić rekla je Srni da su dotrajale klupe zamijenjene novim, te da je projekat, u vrijednosti od 1.500 KM, finansirala Fondacija "Mozaik". 

"Ovim projektom mladi su uljepšali centar naše opštine, a nadamo se da će sugrađani znati cijeniti njihov trud i da će nove klupe imati duži rok trajanja od prethodnih, te da neće biti na meti vandala", istakla je Janjićeva. 

Ona je navela da je, osim ovog projekta, neformalna grupa mladih realizovala još četiri projekta, iste vrijednosti, u saradnji sa Omladinskom bankom i Fondacijom "Mozaik". 

"Nabavili smo kante za reciklažu koje su postavljene u dvorištu Osnovne škole `Petar Drugi Petrović NJegoš`, zatim smo nabavili opanke za KUD `Vladimir Gaćinović`, didaktičke igračke za vrtić `Budućnost`, a postavili smo i ogradu na novom igralištu u bilećkom naselju Zlatište", rekla Janjićeva. 

Ona je dodala da su svi projekti realizovani u saradnji sa opštinom Bileća. 

Bileca mladi1.jpg