Gradonačelnik Trbinja Mirko Ćurić ugostio je danas djecu i nastavnike iz Kosovske Kamenice, koji  u okviru programa „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ do 23. juna borave u našem gradu.

djeca kim.JPG

Ćurić je istakao da je posjeta djece sa Kosova gradu Trebinju, treću godinu zaredom,  dobra praksa jer, pored ostalog, na ovaj način, mališani sa južne srpske pokrajine mogu da osjete toplinu i naših porodica.

„Mislim da je veoma važno da se osjetite svoji na svome i treba da na razne načine da podržimo jedni druge“, rekao je Ćurić.

Učeniku sedmog razreda Nikoli Arsiću, boravak u Trebinju se izuzetno sviđa.

„Prošle godine smo boravili u Gacku  i tamo nam je bilo lijepo. Nadam se da će nam i učenici iz Trebinja uzvratiti posjetu“, kazao je Nikola.

Gradska uprava Trebinja je obezbijedila smještaj za nastavno osoblje škole iz Kosovske Kamenice, ali i program boravka djece – koja će tokom boravka u našem gradu upoznati ljepote i znamenitosti našeg grada, posjetiti manastire Zavala, Duži, Tvrdoš i Petropavlov manastir, Mrkonjiće, ali i eko kamp na Ušću i akva park u Grada sunca.