Trebinjska Narodna biblioteka bogatija je za oko 300 novih naslova školskih lektira za učenike osnovnih i srednjih škola koje je ovoj ustanovi donirao Zavod za udžbenike iz Beograda.

lektire narodna biblioteka trebinje.jpg

Direktor Narodne biblioteke Milosava Supić Vuković istakla je da ova donacija beogradskog zavoda znači veoma dosta za sve korisnike ove ustanove, posebno đake, koji se sve više učlanjuju.

"Školske lektire su sve traženije u našoj ustanovi. Zahvaljujem se Zavodu na ovoj značajnoj donaciji", rekla je Supićeva.

Ona je istakla da će Narodna biblioteka u narednih nekoliko dana nabaviti i oko 50 novih naslova traženih srpskih, regionalnih i svjetkih pisaca.

Među tim knjigama, kako je pojasnila Supićeva, naći će se naslovi koje su korisnici Narodne bilioteke tražili, a koji se do sada nisu nalazili na policama ove ustanove.

Supićeva je navela da će se nabavka novih knjiga realizovati i u narednom periodu, dok će ovog ljeta Narodna biblioteka organizovati i nekoliko kulturnih manifestacija koje će biti i te kako značajne za naš grad.