Predsjednik skupštine udruženja građana i privrede Hercegovine Rodoljub Drašković ozvaničio je danas početak radova na rekonstrukciji Titove vile u Nacionalnom parku „Sutjeska“ u Tjentištu, koju će u cjelosti finansirati, nakon čega će se ona ponovo naći u turističkoj ponudi.

tjentiste radovi (2).jpg

Drašković, koji je i predsjednik Kompanije „Svislajon“, istakao je da ovim projektom želi da vrati stari sjaj Sutjesci, zahvaljujući se direktoru Nacionalnog parka Dejanu Pavloviću na entuzijazmu i domaćinskom radu koji ulaže da ovom značajnom lokalitetu vrati staru slavu.

„Odlučio sam da investiram u Nacionalni park ‘Sutjeska’ jer sam svjestan da to neće biti propala investicija. Mene lično emocije vežu za Sutjesku. Poslije završene gimnazije ovdje sam imao maturantsko veče, sjedio sam u Titovoj fotelji , želja mi je da, kada ovo izgradimo, ponovo sjednem u Titovu fotelju”, naveo je Drašković.

On je istakao da je obnovljena Titova vila biti nacionalno dobro i namjenjena u turističke svrhe.

“Napravićemo sinergiju između Nacionalnog parka i ‘Grada sunca’, gdje ćemo povezati mediteranski i kontinentalni turizam, uključuući sve ove sadržaje o kojima brine gospodin Pavlović izgradnjom novog hotela ‘Sutjeska’, čime ćemo Hercegovinu povezati kao turističku atrakciju jedinstvenu u Evropi”, naveo je Drašković.

Prema njegovim riječima, na Vladi Srpske je da donese odluku o obnovi hotela “Sutjeska”, što je, takođe, spreman da finansira.

tjentiste radovi (3).jpg

Direktor Nacionalnog parka „Sutjeska“ Dejan Pavlović rekao je da je Vlada Republike Srpske na posljednjoj sjednici usvojila prijedlog da Drašković u cjelosti finansira ruiniranu Titovu vilu na Tjentištu.

„Na nama je da napravimo ugovor i ono što je najbitnije vila će ostati u vlasništvu Republike Srpske i to je jedan čin koji niko ne bi uradio nego gospodin Drašković”, naveo je Pavlović

On je istakao da će se rekonstrukcija raditi po projektu iz 1977. godine, kada je i počela izgradnja ovog objekta u kojoj je tadašnji predsjednik SFRJ boravio nekoliko puta.

“Kao što vidite to je bila ruševina. Počeli smo sa čišćenjem i krenućemo u projekat obnove. Vila će biti veća od 300 kvadrata”, naveo je Pavlović.

Titova vila na Sutjesci izgorjela je za vrijeme posljednjeg rata.

tjentiste radovi (1).jpg

/Sponzorisan članak-BAM Consulting/