Njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao je da ono sada čini i nagovještava da će da čini predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, izaziva čuđenje cijelog svijeta, dok djela koja najavljuju čine da se svi vladari crnogorski - Sveti Petar, Petar Drugi, Knjaz i kralj Nikola prevrću u grobovima.

patrijarh irinej.jpg

– Neka mu da Bog uma da razmisli šta čini, i da ne zasluži prokletstvo i osudu cijelog srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve – rekao je patrijarh sprski Irinej, i na taj način najavio mogućnost anatemisanja Mila Đukanovića.

Patrijarh Irinej upozorio je da bi Đukanović mogao biti anatemisan odnosno predat prokletstvu, kao što je to Miraš Dedeić.

On je istakao da je onaj koji ratuje protiv Crne Gore, protiv i Srba u Crnoj Gori.

Patrijarh je poručio da je Đukanović sada na tronu svojih predaka i da čini ono što ni Turci za pet vijekova nisu.

– Turci nisu atakovali na crkvenu imovinu, ni komunisti nisu to činili, ali došao je 'Crnogorac' da uništi srpsku crkvu u Crnoj Gori, koja je stvorlila Crnu Goru, bez koje Crna Gora ne bi ni postojala – dodao je patrijarh Irinej.

On je poručio da Đukanović oduzima vjekovnu imovinu Srpske crkve i srpskog naroda.

– Neka mu da Bog uma da razmisli šta čini, i da ne zasluži prokletstvo i osudu cijelog srpskog naroda, i SPC. To što čini, to niko ne razumije – naglasio je patrijarh Irinej.