Srpski narod i njegov identitet u Crnoj Gori nisu uspjeli da unište Turci, pa neće ni Milo Đukanović koji je ovu zemlju pretvorio u svoju privatnu državu, kazao je za TrebinjeLive.info predsjednik Političkog savjeta Demokratskog fronta Predrag Bulatović.

Predrag bulatovic.jpg

Bulatović je, pred sutrašnji skup ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, istakao da je, nakon lažnog državnog udara, Đukanovićev režim sada smislio da zakonom nacionalizuje srpske manastire među kojima sui Ostrog i Cetinjski manastir.

“Oni sada žele da od Srpske pravoslavne crkve oduzmu crkve i to bi mogao biti veliki bezbjednosti izazov za Crnu Goru. U subotu nas je mitropolit Amfilohije pozvao na skup sa pozivom na odbranu pravoslavnih svetinja”, naveo je Bulatović.

On je kazao da crnogorska vlast pokušava da novi identitet nametne onima koji pružaju otpor, koji kažu da su Srbi i da je srpski narod stvorio državu Crnu Goru

“A oni koji su manje otporni oni su već zaboravljajuda su Srbi i postaju Milovi poslušnici. Ali poručujem Milu Đukanoviću i njegovim vlastodršcima da političku i duhovnu kičmu srpskog naroda u Crnoj Gori ne mogu slomiti”, naveo je Bulatović.

Prema njegovim riječima, Đukanovićev režim već dvije i po godine pokušava da slomi DF, donosi lažne presude, ali da, ipak, nije i neće slomiti ovu stranku, te da neće uplašiti njeno brojno članstvo.

“Mi ćemo pružiti otpor. A u slučaju da nastave sa radikalizacijom, biće odgovorni za posljedice koje se mogu desiti. Ja ih pozivam da se urazume, da shvate realnost i da se novi identitet ne može utjerati srpskom narodu u Crnoj Gori”, naveo je Bulatović

Bulatović je naveo da je u svim srpskim zemljama neophodno srpsko jedinstvo.

“Drago mu je što je Republika Srpska jedan značajan svetionik obrane vrijednosti. To sui Trebinje i Banjaluka. Naš jezik i crkva opstaju u Crnoj Gori, kao i politički savezi srpskog naroda", poručio je Bulatović.

Opozicija u biračkom tijelu Crne Gore ima većinu, ali 2016. godine ta većina nije formirana zbog montiranog državnog udara koji je smanjio izlaznost i sa tim potreban broj mandata za sve opozicione partije, tvrdi Bulatović.

On kaže da Đukanović, koji je vjerni sluga zapada i NATO snaga, uvijek pronađe modalitet kako da dođe do većine

“Nakon afere ‘Koverat’ gdje biznismen Duško Knežević otkriva kako je davao novac Đukanovićevom DPS-u, opozicija je bila jedinstvena i svih 39 poslanika skupštine bilo je na protestima sa organizatorom, ali su oni jenjavali, ali ne samo zbog naših grešaka, već i zbog toga što su Đukanovića primili u središtu NATO pakta, odakle je poslata poruka: ‘Mi želimo njega dok ne nađemo alternativu njemu, da nas slušaju. Izvinite, u Crnoj Gori nas se interesuje demokratija”, naveo je Bulatović.