Radnici preduzeća "Komunalno" ubuduće će odvoz smeća iz užeg dijela grada odvoziti od 6.00 časova nakon što su brojni Trebinjci zatražili da se promijeni aktuelni termin po kome bi vrijedni komunalci na terenu bili već oko 4.30 časova.

komunalci.jpg

U "Komunalnom" kažu da su svjesni da naši sugrađani tokom ljetnih mjeseci spavaju otvorenih prozora zbog vrućine i da u gradu borave brojni gosti, zbog čega su i promijenili termine odvoza smeća, kako ne bi budila buka koja je prilikom odvoza smeća neizostavna.

"Želimo da grad bude čist, da već u 7.00 sati svi kontejneri budu prazni. Angažovaćemo dodatne ekipe kako bismo taj cilj i dalje ostvarivali", kažu u ovom preduzeću.

Trebinjci sa kojima smo razgovarali rekli su nam da buđenje u četiri i po nije nimalo prijatno, jer već oko pet i po ili šest sati moraju da ustaju zbog radnih obaveza.

"Slažem se da treba biti čisto i jeste grad uredan i čist , ali sada u ljetnjim mjesecima kada su otvoreni prozori i hoteli puni turista - buđenje između četiri i pet sati sa galamom i bukom ne priliči turističkom gradu", kaže jedna naša sugrađanka.

Buka, kaže nam ona, budi i djecu.

"Ukoliko pitate bilo kog stanara iz Dušanove ulice svi će vam isto reći - svako jutro buđenje u isto vrijeme", kazala je ova Trebinjka.