Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Na trebinjskom Sajmu zapošljavanja traži se čak 140 radnika

Sajam zapošljavanja u Trebinju okupio je predstavnike 11 privrednih subjekata koji su iskazali potrebu za čak 140 radnih mjesta.

sajam zaposljavanja (3).jpg

Sajam je otvorio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je rekao da Gradska uprava već dvije i po godine sprovodi čitav niz programa koji imaju za cilj povećanje broja zaposlenih.

"Tokom ovog perioda kroz programe grada zaposleno je 395 lica, za koja je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 2,5 miliona KM. A osim ovih projekata tu su i projekti koji su sprovedeni na republičkom nivou", naveo je Ćurić.

On je istakao da je grad nova radna mjesta pomogao kroz programe samozapošljavanja, projekte u poljoprivredi, te zapošljavanje pripravnika, volontera i boračkih kategorija.

"Na trebinjskom Birou trenutno aktivno posao traži 1.800 radnika, dok ih je 1990. bilo 2.000", naveo je Ćurić.

Problem je, kazao je Ćurić, što kada neki investitor želi da otvori veći broj radnih mjesta, pitanje je ima li radnika jer ili nemaju akdekvatnu školsku spremu ili rade u susjednom Dubrovniku. 

sajam zaposljavanja (1).jpg

Prema njegovim riječima, sajam zapošljavanja je jedan od načina da se radi na prevazilaženju problema odlaska radnika.

Viši stručni saradnik u Republičkoj agenciji za mala i srednja preduzeća Dejan Šešlija istakao je da je sajam zapošljavanja dobra prilika da dođe do direktnog susreta između poslodavaca i nezaposlenih lica koja traže posao.

On je istakao da se samo kroz intenzivniji rad na privlačenju investicija i veće plate radnika može ograničiti negativna pojava odlaska sve većeg broja radno sposobnih lica iz Republike Srpske.

Trebinjac Bojan Ninković na Sajam je došao sa nadom da će pronaći posao u struci.

"Završio sam pravo, volio bih da radim u struci. Ali, ukoliko, ipak, danas ne pronađem posao, tražiću posao u oblasti turizma", naveo je Ninković.

sajam zaposljavanja (2).jpg

Tokom sajma, Agencija za mala i srednja preduzeća predstavila je dva projekta koji se odnose na podršku preduzetništvu i na mogućnosti izvoza proizvoda u Evropsku uniju, a prikazan je i video spot o našim sugrađanima koji su pokrenuli sopstveni biznis.

Organizatori Sajma su Grad Trebinje, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Zavod za zapošljavanje RS i Područna privredna komora Trebinje.

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja