Vrlo neugodno iskustvo doživio je nedavno u Gružu u Dubrovniku sezonski radnik iz Trebinja. Ovaj 34-godišnji konobar, zaposlen u jednom dubrovačkom restoranu napadnut je tokom noći od grupe muških osoba. Identitet napadača nije poznat, a izvor Dubrovačkog dnevnika tvrdi da su članovi Torcide. 

dubrovnik-8-svjetsko-cudo.jpg

Naime, kako "Dubrovački dnevnik" saznaje iz pouzdanih izvora, nekoliko njih dočekalo ga je s "fantomkama" navučenim preko lica te mu je poručeno da ima 24 sata da napusti Dubrovnik, što je on i učinio.

Po Gradu se može čuti da je i proboden nožem, ali takvo nešto se nije dogodilo iako su napadači navodno imali nož uz sebe.

Portal piše da je ovaj konobar navijač Crvene zvezde, jer je na ruci imao tetovažu  Delija, koju je sakrivao zavojem. Ali, o njegovoj navijačkoj pripadnosti očito se pročulo, a isto je zasmetalo muškarcima koji su ga napali.

Kako se može čuti, piše ovaj portal, radi se tu o mladiću koji nije nacionalista, odnosno koji nije imao nikakve nacionalističke ispade, a koji je radio i u Zagrebu kao konobar te nikad nije imao probleme.

Slučaj nije prijavljen Policijskoj upravi dubrovačko - neretvanskoj i zasad nema detaljnijih informacija o tome je li pokrenuta istraga.

Podsjetimo, ove nedjelje u Supetru na Braču napadnuti su srpski sezonci, nakon što su napadači čuli neke od njih kako govore ekavskim akcentom.

Istražni sudija splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 22-godišnjaku iz Pučišća i 19-godišnjaku iz Splita koji su osumnjičeni za nasilničko ponašanje motivisano mržnjom po nacionalnoj osnovi.

Žrtve napada bilo je petoro osoba, starosti od 21 do 26 godina. Neki od njih su povrijeđeni.