Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas oštrom raspravom između poslanika Nebojše Vukanovića, koji djeluje u Klubu SDS-a, i predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića.

narodna skupstina republike srpske.jpg

Burna rasprava je počela nakon što je Vukanović, u nastavku rasprave o Prijedlogu zakona o podsticajima u privredi RS po hitnom postupku, rekao da je danas u Nevesinju za 80 domaćinstava, među kojima i majci djeteta s posebnim potrebama, isključena struja, na šta je Čubrilović reagovao da to nije tema ove tačke.

Nakon što je poslanicima SNSD-a i ovaj put na početku rasprave uputio pozdrav "Merhaba, asker!", Vukanović je reagovao riječima da plata ima veze i s ovim zakonom, ali ga je Čubrilović prekinuo.

Uslijedile su oštre optužbe i teške riječi, o tome ko je nevaspitan, ko se ne ponaša se u skadu s skupštinskim poslovnikom, ko ima 10 stanova i nema osjećaj za "obične ljude".

Na momente je rasprava bila gotovo pred mjeru isključenja sa sjednice, ali je Vukanoviću "samo" oduzeta riječ.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić pozvao je da se postigne dogovor o ponašanju poslanika kako se ne bi dolazilo u ovakve situacije, koja se na kraju smirila.