U okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji organizuje banjalučko humanitarno udruženje „Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji“, Trebinje će po treći put ugostiti 50 djece sa Kosova i Metohije.

stadion-trebinje.gif

U Trebinje će doći učenici osnovnih škola iz Kosovske Kamenice, koji će biti smješteni kod svojih vršnjaka, učenika trebinjskih osnovnih škola u periodu od 16. do 23. juna.

Izražavajući solidarnost sa našim narodom na Kosovu i Metohiji, i razumijevajući svu težinu svakodnevnice koju žive, grad Trebinje se sa zadovoljstvom pridružio ovom projektu, čiji je cilj da se djeci, kao najranjivijim među nama, omogući da, upoznavanjem nove sredine, druženjem sa svojim vršnjacima, igrom i razonodom, obogate svoj život novim iskustvima i novim prijateljstvima, te da, u punom smislu riječi, osjete ovaj grad kao svoj.

Dolazak učenika i nastavnika iz Kosovske Kamenice očekuje se u nedjelju, 16. juna oko 18.00 časova, a doček će biti organizovan na platou pored zgrade Elektroprivrede Republike Srpske.

Gradska uprava Grada Trebinja je pripremila program boravka, kojim je predviđeno upoznavanje sa svim znamenitostima i ostalim ljepotama našeg grada.