Utakmicama između učenika osnovnih škola iz Trebinja počela je sportska manifestacija "Mini rukomet", koja se po prvi put organizuje u našem gradu u organizaciji Rukometnog kluba "Leotar".

mini rukomet trebinje 2019 (3).jpg

Djeca su se takmičila na platou ispred Kulturnog centra, gdje je obilježeno igralište i postavljeni golovi.

Trener omladinskih kategorija u "Leotaru" Aleksandar Milojević rekao je da na ovaj način žele da djeci približe rukomet, sport za kojim u Trebinju vlada sve veće interesovanje naših najmlađih sugrađana.

"Veoma je lijepo kada se djeca igraju, druže. Sport je nešto što ih spaja i ova manifestacija je odlična stvar za sve naše najmlađe sugrađane da počnu da treniraju rukomet", naveo je Milojević.

Specijalni gosti i promoteri ovog događaja su proslavljeni rukometaši i  reprezentativci Jugoslavije i Srbije Vlado Mandić i Dane Šijan.

Proslavljeni rukometaš i reprezentativac Vlado Mandić rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što se ovo dešava u Trebinju.

Upravi i igračima Leotara prenio je pozdrave iz RK "Partizan", Rukometnog saveza Beograda i Rukometnog saveza Srbije

"Nadam se da će ovakva dešavanja biti tradicionalna i da ćemo na ovakav način privući našu djecu sportu i rukometu. Siguran sam da je ovo jedini pravi put ka kadetskom, juniorskom, seniorskom uzrastu. Nadam se da ćemo napraviti kamp rukometa slijedeće godine u najjužnijem gradu Republike Srpske", rekao je Mandić.

Bivši reprezentativni golman Dane Šijan istakao je da je sport pravi put da djeca izađu u život.

"Mislim da je rukomet najbolji sport za formiranje ličnosti, golmanu je najteže u rukometu jer on stoji na golu", kazao je Šijan.

Mini škola rukometa okupila je učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola sa područja Trebinja.

mini rukomet trebinje 2019 (1).jpg

mini rukomet trebinje 2019 (2).jpg