Praktični rad za zanimanja kuvar i konobar uspješno je položilo 10 učenika Centra srednjih škola, koji su u jednom trebinjskom restoranu pripremali hranu, odnosno usluživali komisiju koja je ocjenjivala njihov rad.

konobari kuvari.JPG

Direktor Centra srednjih škola Nedeljka Ilijić rekla je za TrebinjeLive.info da su budući kuvari spremili jela koja su u proteklom trogodišnjem školovanju obradili u teorijskom dijelu nastave, dok su konobari usluživali.

Ona je istakla da su polaganje praktičnog rada organizovali u jednom od trebinjskih restorana jer je školska kuhinja u procesu renoviranja.

"Moram da kažem da je izvedba kuvara i konobara bila na najvišem nivou, zbog čega sam posebno ponosna", navela je Ilijićeva.

Kuvari su spremali pečeno meso, salatu, te palačinke za desert, dok su za predjelo spremili priganice i kiflice koje su pratile pršut i kajmak.

Ilijićeva je istakla da učenici koji završavaju ugostiteljsku školu danas među prvima pronađu posao.

"Ovi učenici već rade u nekim ugostiteljskim objektima. Već su se profilisali kao dobri majstori svog zanata", kazala je Ilijićeva.

Centar srednjih škola će u školskoj 2019/18. godini upisati kombinovano odjeljenje kuvar-konobar, u koje će biti po 12 budućih konobara i kuvara.