Cijena dnevne ulaznice za odrasla lica na Olimpijskom bazenu "Banje" od ove godine će iznositi dvije marke, dok je ranijih godina ova karta koštala 1,5 KM, potvrdio je za TrebinjeLive.info direktor Javne ustanove "Bazeni" Zoran Čučković.

bazen-banje-trebinje.jpg

Čučković je istakao da će cijena dnevne karte za djecu od tri do sedam godina i dalje koštati jednu marku, dok će za djecu mlađu od tri godine ulaz biti besplatan.

Dva trebinjska bazena su u vlasništvu Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/, a na korišćenje su dati javnoj ustanovi "Bazeni", koja svake godine za njihovo održavanje dobije oko 180.000 KM, koliko im je odobreno i ove godine.

Zanimljivo je i da će ove godine na kupalište u Bregovima biti postavljene ležaljke koje će se naplaćivati.

Iako nezvanična informacija kaže da će biti i do 1.500 ležaljki duž cijelog bazena u Bregovima, Čučković tvrdi da će ležaljke sa suncobranima biti postavljene isključivo na zapadnom dijelu bazena.

On je naveo da će biti postavljeno tek 70 kompleta.

Iako bi bilo normalno da ležaljke postave "Bazeni", kao ustanova koja gazduje bazenom u Bregovima, ležaljke i suncobrane postaviće fizičko lice iz Trebinja i na njima ubirati prihod.

Za rekonstrukciju bazena u Bregovima HET je obezbijedio oko 300.000 KM, a radovi su u toku.

HET je uložio i oko 12 miliona KM u zatvoreni bazen, ali je pitanje kada će on biti završen i stavljen u funkciju, jer još uvijek nisu počeli radovi na sanaciji oštećenja, koja je prouzrokovao jak vjetar u februaru mjesecu.

Tada je, valja podsjetiti, vjetar u potpunosti uništio krov, a nastala su i znatna oštećenja na betonskim stubovima, prozorima, vratima...