Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je tradicionalni prijem za 36 učenika, koji su tokom svog osnovnog ili srednjoškolskog obrazovanja imali sve zaključene petice ili su osvojili jedno od prva tri mjesta na republičkim takmičenjima.

ucenici prijem gradska uprava (2).jpg

Ćurić je istakao da na ovaj način Gradska uprava želi da pokaže da prepoznaje trud i rad uspješnih učenika i da ih nagradi skromnim poklonima.

"Razgovarao sam učenicima šta žele da upišu kako u srednjoj, tako i na fakultetu, jer će grad Trebinje, kao i u prethodnom periodu, izdvojiti sredstva za stipendije učenika koji se odluče da upišu deficitarna zanimanja", istakao je Ćurić.

Učenik generacije Centra srednjih škola zahvalio se Gradskoj upravi i gradonačelniku što su prepoznali njihov trud.

"Novčane nagrade koje su nam uručili olakšaće nam dalje školovanje u materijalnom dijelu, ali i poslužiti da budemo što bolji i uspješniji", naveo je Gutić.

On je kazao da planira da upiše Tehnološki fakultet u Novom Sadu i da bi volio da se, nakon završetka studiranja, vrati u rodni grad.

ucenici prijem gradska uprava (1).jpg

Đak generacije Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" Ivana Ćuk rekla je da je svim učenicima uz pomoć nastavnika bilo mnogo lakše bilo postići rezultate.

"Planiram da upišem gimnaziju 'Jovan Dučić', jer mislim da ona daje najbolju osnovu i najbolje znanje za buduće školovanje na fakultetu", navela je Ćuk.

Gradska uprava će svih 36 učenika nagraditi sa novčanim iznosom od 100 do 400 KM.