Januarska tragedija u Hidroelektrani /HE/ "Dubrovnik" u Platu nikoga nije ostavila ravnodušnim, a hrvatskom tužilaštvu bilo je potrebno čak pet mjeseci da formira krivične prijave protiv odgovornih lica iz sistema Hrvatske elektroprivrede /HEP/.

he dubrovnik plat.jpg

"Dubrovački dnevnik" piše da su prijave formirane protiv najmanje pet lica iz HEP-a, ali da one još uvijek nisu ozvaničene, što bi trebalo da se dogodi veoma brzo.

Zanimljivo je, piše ovaj portal, da HEP nije odgovorio ni na jedan njihov upit, ali ni zazvao konferenciju za medije, već su šture izjave i saučešće porodicama tri nastradala radnika izjavili još u januaru.

A od tada u ovom preduzeću vlada muk, pa javnost nije upoznata zbog čega su tri radnika HE "Dubrovnik" izgubila život, ko je odgovoran za nezgodu i kada će se ovaj energetski objekat vratiti u pogon.

Zbog požara u HE "Dubrovnik", koji se dogodio 10. januara, poginula su tri radnika.

U HE "Dubrovnik se nalaze dva agregata, od kojih jedan proizvodi električnu energiju za Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/, zbog čega ovo preduzeće, uslijed višemjesečnog nefunkcionisanja, bilježi višemilionske finansijske minuse.

Prema ranijim informacijama, HE "Dubrovnik" bi trebao da proradi tek u avgustu ili septembru.