U trebinjskoj Narodnoj biblioteci u potpunosti je promijenjen enterijer, koji je sa oko 15.000 KM finansirao "Ju es ejd /USAID/" kroz projekat "Snaga lokalnog".

usaid projekti trebinje (2).jpg

Postojeće police u pozajmnom, zavičajnom i dječijem odjeljenju, te u holu i u legatu Jovana Dučića zamijenjene su novim, a napravljen je i novi prijemni pult.

Direktor Narodne biblioteke Milosave Supić Vuković, koja je danas o projektu razgovarala sa predstavnicina Insituta sa mlade "KULT" koji su realizovali projekat, rekla je da ova ustanova ovim projektom značajno povećala prostor za knjige, dok je unutrašnjost biblioteke dobila sasvim novi izgled.

"Sada se naši korisnici i bibliotekari mogu lakše snaći i pronaći željenu knjigu. Korisnici, što nas posebno raduje, imaju samo riječi hvale za naše aktivnosti", navela je Supićeva.

Ona se zahvalila predstavnicima KULT-a koji su sa zaposlenim iz Narodne biblioteke bili od samog početka i davali im podršku do konačne realizacije projekta.

Član "KULT" Aldin Alić rekao je da je ovo pilot projekat "Snaga lokalnog" i sproveden je u 32 zajednice u BiH.

"Interesantno je da su zajednice od Bihaća do Trebinja imale priliku da dobiju podršku kroz ovaj program. Snaga lokalnog nije samo finansijska podrška, već i uvezivanje lokalnih aktera i prepoznavanje problema", naveo je Alić.

USAID je posredstvom KULT-a na području Trebinja finansirao i kupovinu 60 kanti za smeće čija je vrijednost oko 10.000 KM.

Kante su postavljene u ulice Kralja Petra Prvog oslobodioca, 9. januara, na južnoj i istočnoj obilaznici, te u ulicama Trebinjske brigade i cara Dušana.

usaid projekti trebinje (1).jpg

usaid projekti trebinje (3).jpg