Studentsko pozorište iz Banja luke izvelo je u trebinjskom Kulturnom centru predstavu "Mlijeko" u režiji Slobodana Perišića, a po dramskom tekstu Vasilisa Kocikanurisa.

predstava mlijeko  (2).JPG

Za sat i po vremena Jelena Trepetova - Kostić, Kristina Šikanić, Aleksandar Ristanović, Bojan Kolopić i Darko Stojić publici su pokazali potresnu priču o ljudima koji ne žive na način na koji se očekuje od okoline.

Ovo je priča o problemima ljudi da se prilagode današnjici kada svako očekuje da se živi po određenim pravilima, kao i o porodici - sa čime se sve susreće ako ima takvog člana.

Glumac Bojan Kolopić rekao je da u predstavi žele da predstave odnose između članova porodice i neshvaćenog čovjeka.

"Ovo je jedna porodica koja je emigrirala iz Rusije u Grčku. Dok ostali članovi porodice - majka i brat žele da žive po novim pravilima (da nikad Rusiju ne spomene, samo Grčku i grčki jezik), mlađi brat (Lefteris) ne želi da zaboravi na svijet iz kojeg je otišao. Naša predstava govori o bolesnom društvu koje proglašava bolesnim onoga ko ne ispunjava očekivanja, ko se ne ponaša po utvrđenim pravilima, razmišlja drugačije, na svoj način, a sa druge strane on kao neshvaćen osjeća bolest okruženja", rekao je Kolopić.

predstava mlijeko  (1).JPG

Iz ugla Kolopića kvalitet ove predstave je u samom procesu načina na koji je predstava nastala, odnosu reditelja Slobodana Perišića koji je završio glumu, pa režiju i ima sjajan odnos prema glumcima.

Psihološka drama "Mlijeko" je izazvala veliku reakciju publike koja je dugim aplauzom nagradila glumce koji su doprli do srca gledalaca i sa njima uspostavili kontakt.

Ova predstava je do sada izvedena 27 puta, a nalazi se u sklopu projekta Republike Srpske "Na milječnom putu" i odigraće se u Ribniku, Mrkonjić Gradu, Srebrenici, Šamcu.

Ovo je prva profesionalna predstava u "Studentskom pozorištu" Banjaluka, na kojoj su radili oko tri mjeseca, dok je premijera bila 2017. godine.