U Republici Srpskoj i BiH od četvrtka se očekuje stabilnije vrijeme i porast temperature, a za vikend se prognozira i 30 stepeni Celzijusa.

Sunce.jpg

Umjereno oblačno vrijeme s kišom i grmljavinom očekuje se, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, samo još sutra, 5. juna, nakon čega će građani napokon spokojno moći očekivati ljeto.

U četvrtak, 6. juna, očekuje se malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblaka u sjeveroistočnim i planinskim područjima, moguć je i kratkotrajni pljusak.

Jutarnja temperatura većinom između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29, na sjevru zemlje koji stupen viša.

Petak donosi stabilizaciju i dosta sunca uz malu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 11 i 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, a na sjeveru zemlje koji stepen više.

U subotu će, takođe, biti dosta sunca. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u jugozapadnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 12 i 18, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 24 i 30, na sjeveru i malo više.

Pretežno sunčano vrijeme i temperature pogodne za ovo doba godine predviđaju se i naredne sedmice.