Inspektori Poreske uprave Republike Srpske u proteklih mjesec i po dana intenzivno su na terenu u Trebinju, gdje su zbog neizdavanja fiskalnih računa na 15 dana zatvorili i izdali prekršajne naloge prema više privrednih subjekata na području našeg grada.

poreska uprava.jpg

Posljednje u nizu, inspektori su na 15 dana zatvorili kafe "Etaž" i pekaru "Artos" pod platanima, a intenzivne kontrole, kako saznaje TrebinjeLive.info, biće nastavljene i u narednom periodu.

Prema našim saznanjima, inspektori su se iznenadili kad su uočili da radnici u velikom broju privrednih subjekata u Trebinju ne izdaju fiskalne račune, zbog čega će kontrole u narednom periodu na području Trebinja biti još intenzivnije.

Inspektori, saznajemo, u kontrolu dolaze, uglavnom, u poslijepodnevnim ili večernjim satima i nakon što im se ne izda račun za kupljeni proizvod ili izvršenu uslugu za svega nekoliko minuta na ulazna vrata objekta stavljaju "crvenu traku" i rješenje o privremenom zatvaranju.

Poreska uprava RS pozvala je poreske obveznike da poštuju zakonske propise u ovoj oblasti i izdaju fiskalne račune prilikom svake prodaje robe ili usluge i tako izbjegnu sankcije, a sve građane da slučajeve neizdavanja fiskalnih računa prijave putem e-mail adrese kontakt@poreskaupravars.org ili telefonom PURS-u.