U Muzičkoj školi večeras je održan prvi „Muzički susret“ na kome su učestvovali učenici i profesori Muzičke škole “Konstantin Babić“ iz Prnjavora, solisti iz Muzičke škole “Sveti Roman Melod” iz Nevesinja, Muzičke škole iz Foče i hor srednje Muzičke škole iz Trebinja.

koncert.jpg

Direktor škole iz Prnjavora Đorđe Kovačević rekao je da ovo okupljanje znači saradnju škola koja su udaljene.

„Ovo bi trebala biti praksa za budući period da zajedno komuniciramo, razmjenjujemo iskustva kako između profesora tako i učenika. Inzistiraćemo da ovo bude vid tradicionalnog okupljanja svake godine na drugom mjestu“, rekao je Kovačević.

On je istakao da škola čiji je diretor ima oo 200 učenika, a ove školske godine ispratili su drugu generaciju maturanata.

Ideja za "Muzičke susrete" došla je od direktora ovih ustanova, kako bi se pokazao da muzičke škole dobro funkcionišu kako na lokalnom nivou, tako i republičkom.

Jednočasovni koncert oduševio je publiku, a dirigent Milisav Sukonjica sa svojim horom na kraju se predstavio sa pjesmom kompozitora Dušana Pokrajčića, brazilskom tradicionalnom, renesansnom kompozicijom i obradom pjesme grupe „Kvin“.