Odbornici Skupštine opštine Berkovići neće podržati inicijativu nevesinjskih odbornika da se sredstva namijenjena izgradnji puta između ove dvije hercegovačke opštine preusmjere za izgradnju putnog pravca Nevesinje-Mostar, rekao je Srni načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović.

put.jpg

Abramović je istakao da bi ova inicijativa predstavljala kršenje međunarodnog ugovora koji su BiH i Republika Srpska sklopile sa Vladom Holandije prema kojem bi holandska Vlada u ovaj projekat uložila 2,9 miliona evra. 

On je Srni rekao da se nada će Vlada Republike Srpske ispoštovati ranije donesenu odluku i pozvao da bude nastavljena realizacija projekta. 

"Mi pozivamo Vladu da nastavi sa realizacijom projekta. Nadamo se da će Vlada ispoštovati ranije donesenu odluku o realizaciji projekta", rekao je Abramović. 

BiH je za projekat rehabilitacije puta Berkovići-Nevesinje potpisala ugovor sa Holandijom, prema kojem će Vlada te zemlje uložiti 2,9 miliona evra. Ostatak, od 9,4 miliona evra trebalo bi da obezbijedi Vlada Republike Srpske. 

Skupština opštine Nevesinje usvojila je na posljednjoj sjednici zaključak da se rehabilitacija i izgradnja magistralnog puta M 6.1 prema Mostaru i povezivanje opštine Nevesinje i istočne Hercegovine sa Koridorom "Pet ce" odredi kao strateški infrastrukturni prioritet.