Završena je „Mini liga 2018/19“ u košarci za dječake od 2007. do 2010. godišta, članove Košarkaškog kluba /KK/ „Leotar“, u kojoj je oko stotinu djece pokazalo svoje znanje i umijeće.

mini liga.JPG

Iako mali, pokazali su da ovaj grad ima talenata pred kojima je budućnost, ali „djeca“ moraju da budu uporna, radna, istrajna, da treniraju i da slušaju svoje trenere.

U ligi se takmičilo šest ekipa, a u svakoj ekipi bilo je po nekoliko starijih igrača (2007) da bi bili nosioci ekipa, a onda su raspoređena i mlađa godišta tako da ekipe budu što izjednačenije.

Bilo je dosta interesantnih, uzbudljivih i neizvjesnih utakmica, plača, ali i radosti.

Djeca su osjetila draž igre među koševima i sigurno su bogatiji za jedno iskustvo.

Koordinator mlađih kategorija u KK „Leotar“ Duško Marković rekao je da je želja da budući košarkaši kroz određeni broj utakmica steknu elementarna znanja - od pravila do komunikacije između igrača na terenu, kao i sa trenerom.

„To su njihovi počeci, a trudićemo se da u narednom periodu te se stvari poprave. Ono što smo želili to smo i ostvarili, a svi momci i ekipe su pobjednici“, rekao je Marković.

Na kraju su prvotimci novog premijerligaša BiH ekipe „Leotara“ - Đorđije Ninković i Dejan Šakotić uručili malim košarkašima diplome za učešće u „Mini ligi“, a iskorišćena je prilika i za zajedničku fotografiju.