U Dučićevoj ulici otvoren je prvi festival hercegovačkih proizvođa pod nazivom "Herceg fest", koji je okupio 20 izlagača koji se bave proizvodnjom sira, meda, vina, pršuta, sokova, džemova i drugih prepoznatljivih domaćih proizvoda.

herceg fest 2019 trebinje (1).jpg

Otvarajući festival, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da festival ima za cilj da predstavi domaće proizvođače, čiji proizvodi su vrhunskog kvaliteta i čija je potražnja sve veća.

"Ovdje su ljudi koji sarađuju sa 'Hercegovačkom kućom'. Otkada smo otvorili prodavnicu u Banjaluci, potražnja je veća od ponude, što znači da se naši domaći proizvodi cijene i da imaju kvalitet", naveo je Ćurić.

On je izrazio uvjerenje da će festival postati tradicionalan i da će svake godine biti sve više proizvođača, jer su Trebinje, a samim tim i Hercegovina, prepoznati kao regija vrhunskih vina i delicija.

herceg fest 2019 trebinje (3).jpg

Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina rekao je da svi posjetioci imaju priliku da probaju sve proizvode koji se nalaze na policama "Hercegovačke kuće", a koji su u protekle skoro dvije godine prepoznati kao zaštitni brend Trebinja.

Za njegovog kolegu iz Turističke organizacije Marka Radića ovaj festival doprinosi i bogatijoj turističkoj ponudi našeg grada.

"Sve je veći broj posjetilaca našeg grada. Iz tog razloga moramo da osmišljavamo nove sadržaje, a ovaj festival je jedan od njih", naveo je Radić.

herceg fest 2019 trebinje (5).jpg

Proizvođači kažu da su odavno priželjkivali jedan ovakav festival i da je ovo odlična prilika da se turistima predstave brojni proizvodi koji odišu Hercegovinom.

Iako kiša i dalje pada, svi se nadaju da će ona uskoro stati i da će program festivala biti nastavljen.

U okviru festivala biće organizovana i prezentacija projekta „Legende o tvrđavama“/Legends of the fortress/ .

Svi koji se danas poslijepodne zateknu u gradu imaće priliku i da uživaju u koncertu orkestra "Akustik" od 16.00 časova.

herceg fest 2019 trebinje (2).jpg

Nakon otvaranja festivala priređen je kratkotrajan nastup "Degustatora", koji je prekinula iznenadna kiša.

"Herceg fest" organizujue Agrarni fond u saradnji sa gradom Trebinjem i Turističkom organizacijom.

herceg fest 2019 trebinje (4).jpg