Đak generacije Srednje tehničke škole Ognjen Golubović sa prosjekom ocjena pet. Iako je “vukovac” nije ga privlačila gimnazija, jer ima dosta predmeta koji mu nisu lično dragi.

vladimir golubovic.JPG

„Volim matematiku, fiziku, programiranje i to mi se svidjelo u Tehničkoj školi jer su predmeti usko vezani za oblasti koje volim. Za te predmete imao sam dobru podlogu. Ono što sam očekivao na početku srednjoškolskog obrazovanja, to se i ostvarilo i drago mi je što sam upisao ovu školu“, rekao je Golubović.

Dobio je dosta novih saznanja iz programiranja i nada se da će mu to biti struka u budućnosti jer namjerava da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu-smjer računarstvo.

Prema njegovim riječima, tokom školovanja nije mu  bilo teško, jer je imao sjajne profesore koji su odlično objašnjavali i samim slušanjem gotovo da se sve moglo naučiti.

„Nije bilo potrebno puno učiti kući pogotovo ako volite to što se predaje, iako se nailazilo na probleme. Našao sam neki put da se izborim sa tim problemima i želja mi je bila za novim znanjem i dokazivanjem pogotovo u struci u kojoj želim biti dobar“, priča Golubović.

Oduvijek je volio da igra igrice i da provodi dosta vremena za računarom zato ga je privuklo računarstvo koje je vezano sa matematikom, a ona mu je bila omiljeni predmet, iz koje je dva puta bio regionalni prvak.

Prije je razmišljao da upiše matematiku, ali kroz srednjoškolsko obrazovanje vidio je da je matematika većinom vezana za prosvjetu, a sebe nije vidio u toj oblasti. Promijenio je svoju odluku jer je  računarstvo kreativno i unosno.

U njegovom razredu još su tri učenika sa prosječnom ocjenom pet i jedan drugoga su uvijek bodrili i pomagali. Da je to tako potvrdio je Ognjen svojom pričom

„ U razredu je bilo dosta vrijednih, dobrih, genijalnih učenika koji mogu mnogo i svašta. Nas četvoro smo završili sa najboljom ocjenom i svi ćemo upisati isti fakultet i zajedno radimo prijemni, vježbamo zadatke i ako neko nešto ne zna zajedno dolazimo do rješenja“, istakao je Golubović kolegijalnost i prijateljstvo četvoro mladića.

Druženje, priče, zajednički izlasci, šale sa časova i ekskurzija ostavili su najupečatljiviji utisak na đaka generacije Srednje tehničke škole.

Voli  astronomiju i uživa da čita Paula Koelja.

Maturantsko veče učenika Srednje tehničke škole je 29. maja.