Pobjednik Dječijeg muzičkog festivala "Zvon zvonke pjesme" je dvanaestogodišnja Irina Milošević.

20 zvon zvonke pjesme1.jpg

Ovaj jubilarni 20. festival okupio je 17 izvođača (jedan duet) sa 16 pjesama. Interesantno je da su se svi pjevači po prvi put predstavili publici i imali premijerni nastup, a pjevali su uživo.

Irina Milošević je rekla da se zahvaljuje Bobu Vučuru koji je naučio da pjeva, kao i djevojčicama koje su plesale tokom izvođenja njene pjesme.

"Ovo je neopisivo. Odabir pjesme je bio fantastičan i mnogo mi se svidjela pjesma koju ju Bobo izabrao", istakla je Irina.

20 zvon zvonke pjesme2.jpg

Sestre Jelica i Ana Budalić osvojile su drugo mjesto sa pjesmom "Male vile".

Njih dvije su zadovoljne nastupom.

"Dnevno smo vježbale tri puta da naš nastup bude što bolji i presrećene smo sa drugim mjestom", rekla je jedanaestogodišnja Jelica koja je od svoje sestre starija dvije godine.

Treće mjesto osvojila je osmogodišnja Jana Čalak sa pjesmom "Ljubavna".

"Ljubav je kad se neko voli, a ja volim svoju porodicu koja mi je bila podrška. Ovo je moj prvi nastup i prezadovoljna sam", sa osmijehom na licu kaže Jana.

20 zvon zvonke pjesme3.jpg

Pozorišna sala Kulturnog centra bila je prepuna djece koja su navijanjem i transparentima podržala pjevače.

U revijalnom dijelu pjevala je prošlogodišnji pobjednik Sofija Brborić, ovogodišnji izvođač na "Đurđevdanskom festivalu" Milica Rajković i finalista tv-šoua ZMBT Stefan Debota, a program je vodio Darko Kurtović.

Bilo je ovo još jedno predivno veče i ovaj festival pokazao je da je izrastao u jedan od najprepoznatljivijih u Republici Srpskoj.