Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Jokić je izabran u najbolju petorku NBA lige za sezonu 2018/19.

nikola jokic nba.jpg

Pored njega u petorci sezone se nalaze Stef Kari (Golden Stejt), Džejms Harden (Hjuston), Janis Adetokumbo (Milvoki) i Pol Džordž (Oklahoma).

Drugi najbolji tim ove sezone čine: Demijan Lilard (Portland), Kevin Durent (Golden Stejt), Džoel Embid (Filadelfija), Kvaj Lenard (San Antonio) i Kajri Irving (Boston).

Treći najbolji tim ove sezone čine: Rasel Vestbruk (Oklahoma), Blejk Grifin (Detroit), Lebron Džejms (Lejkers), Rudi Gober (Juta) i Kemba Voker (Šarlot).

Prije objavljivanja prve petorke očekivalo se da na poziciji centra budu ili Jokić ili Embid, a na kraju je ipak pobijedio momak iz Sombora, koji je tokom regularnog dijela sezone bilježio 20,1 poen, 10,8 skokova i 7,3 asistencije po meču (U plej-ofu brojke "pojačao" sa 25,1 poenom, 13 skokova i 8,4 asistencije).

Poređenja radi, Embid je imao prosjek od 27,5 poena, 13,6 skokova i 3,7 asistencija po meču.

Podsjetimo, 76ersi su bili treći na Istoku, a Nagetsi drugi na Zapadu.

Nikola je postao tek drugi igrač Denvera u istoriji te franšize koji je uspio da se nađe u najboljem timu sezone, poslije Dejvida Tompsona, koji je to uradio dvaput, 1977. i 1978. godine.

Ujedno je i tek sedmi igrač u istoriji Nagetsa koji se našao u bilo kom najboljem timu sezone, poslije pomenutog Tompsona, Aleksa Ingliša, Feta Lejvera, Antonija Mekdajsa, Čonsija Bilapsa i Karmela Entonija.

On je, takođe, prvi Srbin kojem je ovakav uspjeh pošao od ruke.