Đak generacije Centra srednjih škola je Vladimir Gutić i on će večeras predvoditi maturante ove srednjoškolske ustanove u defileu maturanata od Trga slobode do hotela „Leotar“.

Vladimir gutic.jpg

Stekao je zvanje prehrambeni tehničar. Nastavlja i dalje u istom pravcu pa će upisati Tehnološki fakultet smjer kontrola kvaliteta hrane, ali još nije siguran da li će to biti Banjaluka ili Novi Sad.

„Volio sam predmete na kojima je akcenat u ovoj školi, a to je hemija, biologija, mikrobiologija. Tokom ove četiri godine imali smo nastavu u školi i praktičnu nastavu. Zadovoljan sam znanjem koje sam stekao tokom srednjoškolskog obrazovanja i to znanje će mi koristiti u daljem školovanju“, rekao je Gutić.

Sjećaće se svog članstva u Savjetu učenika jer je ova organizacija pomogla mnogim ljudima, prikupljali su novčana sredstva koja su usmjerili prema liječenju kako djece, tako i odraslih kojima je pomoć bila prijeko potrebna, obišli su mnoga mjesta, upoznali nove ljude, kulture i tradicije.

„Preporučio bih srednjoškolcima da se učlane u Savjet učenika jer to znanje koje steknemou Savjetu učenika ne možemo steći u formalnom obrazovanju. Izdvojio bih i školske izlete na kojima smo se družili tako da ću ovaj period svoga života pamtiti po mnogim lijepim stvarima“, istakao je Gutić.

U slobodno vrijeme voli da čita, naročito Iva Andriću, a dobro zna engleski i ruski jezik.

Prema njegovim riječima, bilo je i teških trenutaka jer je trebalo posvetiti vremena školskim i vanškolskim aktivnostima, ali uz dobru organizaciju se može sve stići.

„Pored drugova naravno nedostajaće i profesori jer je njihova podrška mnogo značila tokom četiri godine. Osim što su nam prenijeli znanje oni su zapravo bili i životni učitelji“, poručio je Gutić.