U Kulturnom centru održan je tradicionalni godišnji koncert učenika Muzičke škole.

koncert muzicke skole trebinje 2019 (4).JPG

Za vrijeme jednočasovnog koncerta publici su se predstavili horovi pripremnog razreda osnovne i srednje škole, gudački orkestar, orkestar harmonika i solisti sa svih odsjeka - klavira, harmonike, gitare, flaute, viole, violine, violončela i solo pjevanja.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić rekla je da je ova školska godina uspješna za ovu ustanovu s obzirom da imaju imaju 270 učenika.

"Imali smo odlične rezultate na republičkom i sedam međunarodnih takmičenja, gdje smo osvojili 35 nagrada - od toga jednu specijalnu, 17 prvih, 11 drugih i sedam trećih", rekla je Babićeva.

Učenik drugog razreda Muzičke škole Talija Popadić svira klavir i ove godine osvojila je specijalnu nagradu na takmičenju u Aranđelovcu.

"Sviram klavir jer je to za mene jedan divan instrument i uživam dok ga sviram. Ovo mi je drugi put da sviram na godišnjem koncertu", sa osmijehom na licu kaže Talija.

Pozorišnom salom odzvanjala je muzika iz filmova "Dobar, loš, zao", "Otpisani", "Roki", "A star is born"..., zatim Bernštajnov "Tango", Betovenova "Sonatina", Listov "Hod patuljaka", De Faljijev "Mađarski ples".

koncert muzicke skole trebinje 2019 (2).JPG

koncert muzicke skole trebinje 2019 (3).JPG

koncert muzicke skole trebinje 2019 (1).JPG