Na otvorenom olimpijskom bazenu pojavile su se pukotine zbog čega ovaj objekat gubi i do 1.000 kubika vode za jedan dan - tvrdi narodni poslanik Nebojša Vukanović, dok direktor javne ustanove "Bazeni" Zoran Čučković kaže da je u pitanju plod mašte i da pukotine ne postoje.

olimpijski bazen trebinje pukotine (1).jpg

Vukanović je napisao da je od zaposlenih radnika dobio informaciju da su se na otvorenom bazenu, uslijed radova na izgradnji zatvorenog bazena, pojavile pukotine zbog kojih će se voda svakodnevno morati dosipati, jer na dnevnom nivou nivo vode bude i do metar niži.

"Nedavno su vršena uobičajena punjenja bazena, ali se za jedan dan nivo vode smanjio skoro za metar, a radnici su primijetili da hlorisana voda iz bazena curi i potapa okolni teren", naveo je Vukanović.

On je istakao da su pojedine pločice otpale, a da su pukotine duž fuga vidljive golim okom.

"Pitanje je kako će se ova šteta sanirati, jer ako se svaki dan bude moralo dosipati hiljadu kubika vode, bazen će biti veoma hladan, i neće biti za kupanje tokom ljetne sezone", tvrdi Vukanović.

olimpijski bazen trebinje pukotine (3).jpg

Međutim, direktor "Bazena" Zoran Čučković kaže da o pukotinama nema ni riječi i da je, na svu sreću, ovo samo plod mašte pojedinca.

Prema njegovim riječima, u toku su pripremni radovi za sanaciju otvorenog olimpijskog bazena, koja će početiti čim se proljepša vrijeme.

"Za početak predsezonske sanacije, koja se radi svake godine, temperatura vazduha treba da bude iznad 20 stepeni Celzijusovih, a ne smije padati ni kiša", navodi Čučković.

Za navodne pukotine duž fuga, Čučković kaže da su uobičajena pojava nakon svake sezone, ali da će sve biti sanirane do početka rada bazena, što se očekuje između 10 i 15. juna.

"Na dio fuga smo već stavili pur pjenu, a nakon toga, čim vrijeme dozvoli, biće postavljena masa za fugiranje", navodi Čučković.

On kaže da će, kao i prethodnih godina, voda u bazenu tokom sezone biti između 24 i 25 stepeni, kao i da se mjerenja temperature vode vrše svaki dan kada bazen radi.

olimpijski bazen trebinje pukotine (2).jpg

Bazen je u vlasništvu Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/, koje su ga dale na korišćenje javnoj ustanovi "Bazeni".

HET svake godine za održavanje otvorenog olimpijskog bazena izdvaja oko 200.000 KM.