Šestoro učenika četvrog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" - Duška Kisa, Marija Mišković, Ivana Kašiković, Sara Deretić, Ivana Janković i Irena Ijačić, završili su srednjoškolsko obrazovanje sa prosjekom ocjena pet.

gimnazijalke vukovci.JPG

Među njima nije bilo zavisti, već su jedna drugoj bili podrška i zajedno su se veselile uspjesima. One kažu da su srećne što je bilo dosta odličnih učenika u ovoj generaciji gimnazijalaca, koji će 27. maja šetnjom ulicama grada proslaviti svoje maturantsko veče.

Duška Kisa planira da upiše psihologiju u Novom Sadu. Išla je u razred sa Marijom Mišković i u njoj nije vidjela konkurenciju već joj je bilo drago što ima dosta odličnih učenika u generaciji i ko god da bude izabran za đaka generacije - to je i zaslužio.

"Ove četiri godine su nezaboravne i kroz srednjoškolsko obrazovanje naučila sam da budem strpljiva i da se posvetim onom što volim. U Gimnaziji sam imala sreću da otkrijem želju za pisanjem", rekla je Kisa, koja je dobila više nagrada za poeziju i poetiku.

Marija Mišković planira da upiše medicinski fakultet u Foči. Uvijek će se sjećati srednjoškolskog druženja i ekskurzije. Prema njenim riječima, još uvijek nisu svjesni da je srednjoškolsko obrazovanje prošlo.

"Gimnazija je sjajna škola i pružila nam je dosta znanja, mogućnosti za dalje obrazovanje i napredovanje u životu. Ponosna sam jer sam jedna od vukovaca, jer je ova generacija jaka u svemu. Završena je Gimnazija i krećemo u novi period u životu u kome opet idemo ispočetka", istakla je Mišković.

Ivana Kašiković je zadovoljna postignutim uspjehom. Kada je prije četiri godine upisala prvi razred nije očekivala ovakav uspjeh. Želja joj je da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu-smjer softversko inžinjerstvo.

"Drago mi je što sam vukovac u ovako sjajnoj generaciji koja ima dosta talentovanih učenika. Bilo je dosta lijepih trenutaka, a najupečatljivije mi je u sjećanju ostala ekskurzija", sa osmijehom na licu kaže Kašiković.

Sari Deretić je drago što je imala priliku da bude okružena dobrim i pametnim ljudima. Lijepo joj je bilo tokom četiri godine sa svojim prijateljima. Planira da upiše Elektrotehnički fakultet u Beogradu.

"Naučila sam da se svaki trud isplati, a kroz ove godine uvidjela sam i svoj talenat za pisanjem. Gimnazije ću se uvijek sjećati jer sam u njoj stekla dosta prijatelja", istakla je Deretić.

Ivana Janković kaže da su svi svjesni da se jedan period u njihovom životu završava, a zadovoljni su uspjehom koji su ostvarili, a opet tužni što je došao rastanak. Ona želi da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu-smjer softversko inžinjerstvo.

"Pamtiću Gimnaziju po lijepim trenucima, druženju. Gimnazija nas je naučila dosta toga iako je bilo dosta i rada i truda, odricanja. Godine u Gimnaziji su proletjele", skrena je Janković.

Irena Ijačić smatra da treba da budu ponosni jedni na druge zato što su uspjeli da budu "Vukovci". Iako nije bilo lako, uz dobru organizaciju sve se može postići. Planira da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

"Bitna je organizacija rada. Druženje kroz srednju školu je važno i na sve nas to ostavlja najjači utisak. Gimnazija mnogo pruža i može se steći kvalitetno obrazovanje", naglasila je Ijačić.

Mladim djevojkama poželimo sreću, jer Trebinje treba da bude ponosno na njih i sigurno je da će, gdje god da su, sa velikim uspjehom pronositi ime najjužnijeg grada Republike Srpske.