U prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa za prvaka BiH RK "Leotar" je na domaćem parketu pobijedio "Gračanicu" iz istoimenog grada rezultatom 27:24 (12:10).

Rk leotar rk gracanica.jpg

Bila je to borbene, dinamična, atraktivna igra oba protivnika tokom svih 60 minuta. Trebinjci su odlično otvorili večerašnju utakmicu i non-stop su vodili sa dva gola prednosti.

Samo jednom tokom prvih 30 minuta, u 15. minutu, gosti su prednost domaćina od 5:3 preokrenuli na 5:6 i ispostavilo se da je to bilo i jedino vođstvo ekipe iz Gračanice.

Do kraja poluvremena domaćini su preokrenuli rezultat i na odmor se otišlo sa 12:10.

Tokom drugog poluvremena igrači trenera Darka Tavrića su nastavili sa dobrom igrom i povećavali su prednost na 13:10, pa i na 16:12, da bi u 40. minutu stigli i na plus pet - 17:12 i 18:13.

Razlika od pet golova bila je i dvije minute do kraja utakmice kod rezultat 26:21. Ipak, gosti su do kraja uspjeli da smanje rezultat na konačnih 27:24.

Ovaj rezultat je tim veći što je Gračanica u regulanom toku šampionata bila prvoplasirana ekipa, a Leotar je još jednom potvrdio epitet najprijatnijeg iznenađenja Premijer lige.

Najbolji u redovima pobjednika bio je golman Radović koji je imao 15 odbrana od toga tri sedmerca i bio je vjetar u leđa svojim igračima, te Srdanović, Miličević i Milojević koji su postigli su po pet golova.

Kod gostiju najbolji je bio nezaustavljivi Hamidović.

Po prikazanoj igri Leotar je zaslužio pobjedu sa više golova razlike, što su priznali i u gostujućem taboru jer su Trebinjci dominirali parketom Sportske dvorane "Miloš Mrdić".

Nakon utakmice radost u taboru Trebinjaca jer su pobijedili ekipu koja ih je oba puta u prvenstvu dobila, a tu radost podijelili su sa navijačima poslije utakmice koji su i večeras navijanjem i bodrenjem bili uz njih.

Trener Darko Tavrić rekao je da za razliku od gostujućeg trenera nema nimalo razloga za nezadovoljstvo.

Kaže da je tokom cijele sedmice govorio svojim momcima da je to jedna ozbiljna ekipa kod koje se vidi ruka i pečat trenera jer u svakom trenutku znaju šta rade na parketu.

"Plej-of je, možda su moji momci u nekim situacijama i pretjerali, ali svi mi tražimo svoje mjesto pod Suncem, pogotovo poslije loše nedjelje i izgubljenog Kupa. Očekivao sam ovakvu reakciju od njih, uspjeli su to da urade i čestitam svojim igračima. Vidimo se za tri dana", istakao je Tavrić.

Druga utakmica igra se u srijedu u Gračanici, a bolji iz međusobnog susreta plasiraće se u polufinale.

RK "Leotar": Savović, Draganić 4, Miličević 5, Parežanin, Milojević 5, Spaić, Ninković 1, Radović, Srdanović 5, Ratković, Jovanović 2, Uljarević 1, Janković, Grk, Glendža 4, Ražnatović. Trener: Darko Tavrić.

RK "Gračanica": Ahmetašević 1, Šahdanović 1, Šijaković, Šestan, Tufekčić 2, Zvekić, Đulić 1, Mehmedović 1, Džinović 2, Sumbić, Živanov 3, Hamidović 11, Manjić 1, Bosić, Tomić 1. Trener: Damir Dobrovac.