U četvrtfinalu plej-ofa za prvaka BiH RK "Leotar" sutra /subota/ dočekuje ekipu "Gračanice" iz istoimenog grada.

rk leotar kup rs.JPG

Ekipa iz Gračanice je u regularnom dijelu prvenstva dobila obje utakmice protiv Trebinjaca i to na svom parketu 24:20 i u Trebinju 30:29.

Nakon dvije teške utakmice u Kupu Republike Srpske i poraza u finalu, Trebinjci su se odmah okrenuli plej-ofu i ekipi koju sa klupe predvodi trener Nedim Musić.

"Gračanica" sa prvog mjesta počinje u razigravanje i do sada se nije desilo da povratnik u Premijer ligu završi na prvom mjestu, a sa druge strane Trebinjci su isto ekipa koja je uz goste jedina uspjela da se u istoj sezoni vrati i razigrava za prvaka BiH.

Ttrener Darko Tavrić kaže da tri posljednje utakmice pred svojom publikom nisu odigrane kako treba i da njegovi igrači imaju obavezu da podignu nivo igre.

"Nemamo ljepši i bolji razlog za to. Ušli smo među osam ekipa i to je već uspjeh, ali mi tu ne želimo da stanemo. Daćemo sve od sebe da prođemo u polufinale. Gosti su favoriti, ali nema razloga da se plašimo već samo da vratimo našu igru koju smo igrali većim dijelom sezone", istakao je Tavrić.

On je rekao i da je ovo prva utakmica u koju ulaze potpuno rasterećeni.

Trebinjci nemaju ništa da izgube, ali mogu puno da dobiju i iz uprave trebinjskog premijerligaša pozivaju sve ljubitelje sporta da dođu i svojim navijanjem pomognu rukometašima.

Igraju se dvije utakmice (uzvratna u srijedu) i bolji iz međusobnog susreta plasiraće se u polufinale.

Utakmica RK "Leotar"-"RK "Gračanica" igra se sa početkom u 19.00 časova u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić", a ulaz je besplatan.