Mlađi pioniri FK "Leotar" (2007. godište i mlađi) osvojili su drugo mjesto na turniru "Foča 2019", nakon što su u finalu izgubili na penale od "Željezničar sport klub" iz Banjaluke.

mladji pioniri fk leotar.jpg

Na turniru je učestvovalo 10 ekipa raspoređenih u dvije grupe po pet ekipa.

U grupi sa malim Trebinjcima bile su ekipe FK "Sutjeska" iz Foče koja su pobijedili sa 1:0 golom Kušića, FK "Hercegovac" iz Bileće koji je pobijeđen sa 1:0 golom Ateljevića, škola fudbala "Tango" iz Istočnog Sarajeva sa kojom su odigrali neriješeno 0:0 i FK "Famos" iz Istočnog Sarajeva sa kojim su, takođe, podijeljeni bodovi, a gol za Trebinjce postigao je Popovac.

U polufinalu "Leotar" je na penale pobijedio Školu fudbala "Bambi Soko".

Finalna utakmica protiv FK "Željezničar Sport klub" bila je puna neizvjesnosti. Nakon neriješenog rezultata pristupilo se izvođenj penala.

Trebinjci su imali penal za pobjedu, ali su pogodili prečku.

U narednom izvođenju poletarac Leotara je promašio penal, a igrač Željezničara postigao je pogodak za slavlje malih Banjalučana.

Trener mlađih pionira "Leotara" Srđan Andrić rekao je da ima mali broj dječaka 2007. godište i da su se opredijelili za mlađa godišta, zbog čega je ovaj uspjeh još značajniji.

"Zadovoljan sam kako su moji momci igrali jer smo primili samo jedan gol turniru i bili smo najmlađi ekipa. Odnos mojih igrača prema igri. zalaganju, borbenosti, disciplini, bila je je na visokom nivou i imam samo riječi pohvale za moje momke", istakao je Andrić.