Osnivačka skupština Udruženja „Stara Hercegovina“ održaće se u subotu, 18. maja sa početkom u 19.00 časova u banket sali hotela "Jugoslavija" u Beogradu.

osnivacka skupstina stara hercegovina.jpg

Inicijator i pokretač ovoga udruženja je Trebinjac Mirko Butulija, nedavno tragično nastradali direktor Auto-moto saveza Srbije, čiji će put na realizaciji projekata i aktivnosti nastaviti njegova supruga Marijana i brat Andrija.

Udruženje „Stara Hercegovina“ trebalo bi da okupi društva i organizacije ovoga tipa sa ciljem očuvanja naše tradicije i pružanja humanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Svečanost povodom osnivanja ovoga zavičanog udruženja okupiće veliki broj gostiju sa područja nekadašnje Stare Hercegovine, a koji danas žive u Srbiji, regionu i inostranstvu, kao i ugledne pojedince i crkvene velikodostojnike.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa, osim projekcije filma o Staroj Hercegovini, prisutni će moći da vide nastup KUD-a “Dimitrije Koturović“, guslare iz Škole gusala „Sandić“ i guslara Marka Šćepanovića, dok će tradicionalnu hercegovačku gangu izvesti članovi muške pjevačke grupe KUD-a „Sava Vladislavić“ iz Gacka.

Iz Udruženja „Stara Hercegovina“ pozivaju sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanu osnivačku skupštinu, a sve dodatne informacije moguće je dobiti na broj telefona: 0038163/228-188,osoba za kontakt Andrija Butulija.