Učenik osmog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" Spasoje Kukurić osvojio je prvo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike, dok je Nika Kulušić osvojila treće iz hemije.

IMG_20190514_1365.jpg

Na taj način učenici ove škole pokazali su da fizika i hemija nisu bauk za trebinjske osnovce.

Najbolji fizičar među osmim razredima u Republici Srpskoj Spasoje Kukurić rekao je da je bilo teško, ali da se spremao za takmičenje iako nije očekivao ovaj uspjeh.

"Ostvario sam ovaj uspjeh, taj rad kad-tad se isplati. Bio sam koncentrisan, vjerovao sam u sebe i razmišljao sam o zadacima, a presudile su nijanse", iskren je Kukurić.

Nastavnik fizike Dobroslav Slijepčević kazao je da je ova godina najuspješnija za ovu školu što se tiče fizike, jer se osam učenika kvalifikovalo za regionalno takmičenje i nagovještavao se dobar rezultat, a na Republičko su još išli i Milica Makitan i Isidora Gambelić.

"Spasoje je odlično uradio zadatke koji su bili ekstremno teški za uslove osnovaca i osvojio je 96 bodova. Fiziku kroz zadatke, praksu i Društvo fizičara želimo da približimo mladima i da je oni zavole", kazao je Slijepčević.

Trećeplasirani osnovac iz hemije u Republici Srpskoj Nika Kulušić rekla je da je druženje među učenicima bilo odlično iako je bilo naporno putovanje do Banjaluke.

"Drago mi je što sam nešto osvojila i da na taj način pomažem svojoj školi. Bila je jaka konkurencija, a pripremala sam se od školskog takmičenja. Radili smo i po skriptama iz Srbije, učili unaprijed gradivo, ali sve se to na kraju isplatilo"  sa osmijehom na licu kaže Kulušić.

Prema riječima nastavnika hemije Zorice Vulić ovo je veliki uspjeh za školu koja broji 800 učenika, jer je uz prvo mjesto i Maja Janković osvojila šesto mjesto.

"Zadaci su bili veoma teški i generalno svi su dobro uradili zadatke jer je Nika izgubila samo tri, a Maja osam bodova i male su razlike među učenicima", istakla je Vulićeva.

Spasoje Kukurić i Nika Kulušić imaju samo riječi hvale ne samo za svoje nastavnike već i ostalo nastavno osoblje koje im je izlazilo u susret prilikom pripremanja.