Rukometaši "Leotara" poraženi su u finalu Kupa Republike Srpske od ekipe dobojske "Sloge" rezultatom 29:31.

kup rs rukomet (4).JPG

Trebinjci su poraženi na domaćem terenu pred punom dvoranom "Miloš Mrdić" čime su ispustili da pred svojim navijačima koji su ih bodrili cijelu utakmicu osvoje titulu šampiona.

Utakmica je u većem dijelu bila izjednačena, ali je Sloga pred sam kraj meča napravila razliku od tri gola razlike, što je bilo nedostižno za ekipu Darka Tavrića, koja je uspjela samo da smanji za konačan rezultat 29:31.

Gosti su na početku utakmice vodili po gol razlike sve do 12. minuta, kada su domaćini preko Milojevića prešli u vođstvo sa 6:5. Do kraja prvih 30. minuta tu razliku domaćin je održao i pogotkom Glendže u posljednjoj sekundi prvog poluvremena za 14:13 Leotar je imao prednost.

Tokom drugog poluvremena ta prednost se i povećala na plus dva - 19:17 i 21:19, ali gosti su u 48. minutu došli ponovo u vođstvo od 23:24.

Trebinjci u 54. minutu dolaze do izjednačenja od 27:27, ali se ispostavilo da je to i posljednje izjednačenje na meču, jer su gosti odmah došli na plus dva - 27:29, a nakon toga i 27:30.

To je bio kraj nadanja za domaće igrače da će da podignu pehar Kupa Republike Srpske.

Do kraja utakmice, domaćini sz smanjili razliku golom Milojevića za konačan rezultat 29:31.

Trener Leotara Darko Tavrić rekao je da su njegovi igrači odigrali dva sasvim različita poluvremena, gdje su tokom prvih 30 minuta igrali na solidnom nivou, dok u posljednjih 30 minuta nije ispoštovan dogovor da se podigne igra za jedan nivo u tranziciji, odbrani i napadu.

"Spustili smo se za korak niže i, jednostavno, Sloga je zasluženo pobijedila i čestitam im na osvojenom Kupu. Čestitam i mojim momcima jer su dali 300 odsto, ali bilo je i grešaka. To je sport, idemo dalje i treba da dignemo glave jer za sedam dana očekujemo plej-of i utakmicu sa RK 'Gračanica' za prvaka BiH", rekao je Tavrić.

Za najboljeg golmana Kupa proglašen je Luka Radović iz Leotara, najbolji strijelac je Aleksandar Glendža iz Leotara, dok je najbolji igrač Vladimir Stanković iz Sloge.

kup rs rukomet (5).JPG

Rukometaši Leotara su kao drugoplasirana ekipa, osim medalja, dobili ček od 1.500 KM, dok je ekipa Sloge, osim pehara, prelaznog pehara i medalja, dobila i ček od 2.000 KM.

Svakako, zaslužen trijumf ekipe iz Doboja.

RK "Leotar": Savović, Draganić 4, A. Miličević 6, Parežanin, Milojević 5, Spaić, Ninković, Radović, Jovanović, Srdanović, Ratković, Uljarević 2, Janković 3, Grk, Glendža 7, Ražnatović 1. Trener: Darko Tavrić.

MRK "Sloga": Bogdanović, Ristović 3, Maksimović, Tulendić 1, Stanković 7, Perović 4, Lazić, D. Miličević, Starčević, Ristić, Zekić 4, Karanović 1, S. Janković 5, Ćosić 6, Knežević. Trener: Srebrenko Marković.

kup rs rukomet (1).JPG

kup rs rukomet (2).JPG

kup rs rukomet (3).JPG