Na hodočašće u manastir Ostrog jutros je krenulo i 37 djevojaka i momaka Ansambla nacionalnih igara "Jovan Dučić" sa svojim prijateljima.

ostrog ani jovan ducic hodocasce (2).JPG

Hodočasnicima je blagoslov dao otac Aleksandar Ilić, koji im je poželio da im ovaj put bude put ispravljanja, pokajanja, obnovljenja i poboženja

Vođa puta i predsjednik ANI "Jovan Dučić" Nebojše Ratkovića kaže da već 16 godina ide na hodočašće i da je postalo tradicionalno da se 10. maja krene prema Ostrogu.

"Dao sam zavjet da ću svake godine na ovaj dan krenuti pješke prema Ostroga dokle god budem mogao da hodam.

"Idemo da se poklonimo našem svecu, zahvalimo za sve ono što je uradio za nas, ono što radi i što će raditi ubuduće. Nama je čast i zadovoljstvo da smo dio toga", naglasio je Ratković.

Svake godine neko novo lice ide put Ostroga, ove godine to je Teodora Divljan.

"Osjećam se uzbuđeno, srećno i čast mi je da idem da se poklonim moštima Svetog Vasilija. Imala sam odavno želju, ali mi se tek sada ispunjava", rekla je Teodora.

ostrog ani jovan ducic hodocasce (1).JPG

Među hodočasnicima, najmlađa je petnaestogodišnja Anastasija Eraković, koja je prošle godine išla pješke do Mrkonjića i zna da je dug put, ali je sigurna da neće biti nikakvih prepreka.

"Razlog mog odlaska je ispunjenje želje jer sam čula da kad se dođe pod Ostrog da je to poseban osjećaj duhovnog mira i spokoja“, kazala je Eraković.

Iz Trebinja i Hercegovine krenule su brojne grupe djevojaka i mladića, koji će se pokloniti moštima Svetog Vasilija.