Šampione Republike Srpske i buduće članovi Premijer lige BiH - košarkaše Leotara ugostio je danas gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji im je čestitao na uspjehu i obećao im podršku za igranje u najelitnijem košarkaškom takmičenju BiH.

kk leotar trebinje.jpg

Ćurić je istakao da je sa igračima, stručnim štabom i rukovodstvom kluba razgovarao o situaciji u ovom sportskom kolektivu, teškim izazovima i uspjehom koji je na ponos svih Trebinjaca i ljubitelja košarke.

On je rekao da su mu članovi kluba rekli da su bili složni i onda kada mnogi nisu vjerovali u njihov uspjeh, što ih je dovelo do toga da preuzmu šampionski pehar u svoje ruke.

„Grad je do sada za košarku izdvajao oko 90.000 KM, a sada će ta cifra biti veća. Procjene su da za takmičenje u Premijer ligi treba minimalno 200.000 KM. Grad, javne ustanove i preduzeća pomoći će ovaj kolektiv da bude uspješan u Premijer ligi“, naveo je Ćurić.

Predsjednik Košarkaškog kluba „Leotar“ Aleksandar Vujić kazao je da je Gradska uprava uvijek vjerovala u trebinjske košarkaše, zbog čega će se potruditi da to povjerenje opravdaju i u Premijer ligi.

„Siguran sam da ćemo puniti dvoranu u Bregovima i naredne godine i to svojim rezultatima, radom i disciplinom“, naveo je Vujić.

Trener šampiona Dražen Šegrt obećao je da će ostaviti i posljednji atom snage na parketu i da će to biti dovoljan razlog navijačima da napune sportsku dvoranu „Miloš Mrdić“ do posljednjeg mjesta.

Kapiten Đorđije Ninković zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci, ali i svim navijačima i saigračima sa kojima je osvojio pehar vrijedan nastupa u Premijer ligi.

Plasiranjem košarkaša u Premijer ligu, naš grad će od jeseni imati tri premijerligaša – ŽKK „Leotar“, RK „Leotar“ i KK „Leotar“.