Stanovnici jedne stambene zgrade u naselju Mokri Dolovi kažu da su ogorčeni na nadležne iz Odjeljenja za prostorno uređenje jer ni nakon posljednjeg obećanja iz oktobra prošle godine još uvijek nije počela sanacija dijela ulice Koja Koraća i rješavanje dugogodišnjeg problema oborinske odvodnje.

mokri dolovi ulica (1).jpg

Prema njihovim riječima, više puta su se usmeno i pismeno obraćali nadležnim, ali su dobijali samo obećanja, koja do danas nisu realizovana.

Protekla kiša i ovaj put im je, navode, stvorila glavobolju, pa su do svojih ulaza mogli da dođu samo gazeći preko lokvi, dok je velika količina vode "ležala" na ulici, za koju su im nadležni iz urbanizma obećali da će pronaći rješenje i ulicu sanirati u cjelosti.

Najavljena sanacija još nije počela, pa stanovnici s razlogom strahuju da nadležni ponovo neće ispuniti svoje obećanje, a da će oni lokve, tokom ljetnih mjeseci, zamijeniti prašinom kao i svih prethodnih godina.

Kada padne kiša, pričaju nam stanovnici ovog dijela Mokrih Dolova, ne mogu da dođu do svojih vozila, a dugogodišnji problem je i što ne postoji parking ispred zgrade u kojoj živi 21 porodica.

"Vozilo danas parkiram ispred zgrade na asfaltu, tokom noći padne kiša i ujutro kada krenem na posao moram prvo obuti čizme da bih ušao u auto", kaže ovaj Trebinjac.

mokri dolovi ulica (2).jpg

On navodi da je dodatni problem stvoren i kada je asfaltirana ulica iznad garaža 2017. godine, kada je, po "stručnom projektu", napravljena kosina koja vodu umjesto u šaht vodi direktno u krak ulice Voja Koraća.

"Šahtovi nemaju kapacitet da prime svu vodu. Ukazivali smo na to kad su izvođeni radovi, ali nas nisu htjeli poslušati i sad su napravili još veći problem", navode stanovnici ovog dijela Trebinja.