Učenik Centra srednjih škola Aćim Šarenac, koji se obrazuju za budućeg kuvara, dobio je stipendiju od vlasnika restorana „Studenac“ Juga Deretića, gdje obavlja praktičnu nastavu, što je prvi ovakav slučaj u Trebinju.

Restoran studenac.jpg

Aćim je izrazio zahvalnost Deretiću i istakao da mu mnogo znači ovakav vid stimulacije, te dodao da je restoran „Studenac“ primjer kako se treba ophoditi prema mladim ljudima da bi zavoljeli svoje buduće zanimanje.

„Kroz školovanje i na praksi sam naučio mnogo zanimljivih stvari, a posao je zagarantovan. Uvijek sam razmišljao da budem kuvar, jer sam to volio, a i znao da to zanimanje donosi siguran posao, jer će narod uvijek jesti“, ističe Aćim.

Iako Deretić nije želio da izlazi u javnost sa ovom informacijom, saznali smo da Aćim u njegovom restoranu obavlja praksu već drugi godinu i da prima mjesečnu naknadu.

„Uvijek će prioritet pri zapošljavanju kod mene imati mladi perspektivni ljudi kojima svakako treba dati šansu“, kaže Deretić i dodaje da će i ubuduće stipendirati vrijedne i sposobne srednjoškolce koji budu kod njega na praksi.

Nadamo se da će i ostalim trebinjski preduzetnici slijediti primjer vlasnika restorana „Studenac“.