Policijski službenici Policijske stanice Trebinje, su juče, 5. maja. 2019. godine lišili slobode dva lica, inicijala V.D. (1945) i A.S. (1959), zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevara. 

policija1.jpg

Naime, Policijskoj stanici Trebinje je 30. aprila 2019. godine prijavljeno da su dva nepoznata lica prevarila jedno lice za iznos od 10.000 KM. 

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su identifikovali gore pomenuta lica, za koje je utvrđeno da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je koristila lažne identifikacione dokumente, a prema prikupljenim informacijama, došlo se do saznanja da se navedena lica duži vremenski period bave izvršenjem krivičnih djela prevara na području zemalja bivše Jugoslavije, kao i zemalja Evropske Unije, kojom prilikom su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više desetina hiljada konvertibilnih maraka.

Policijska stanica Trebinje je navedena lica predala Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevara“.