Šampioni Republike Srpske i novi članovi Premijer lige BiH, košarkaši Leotara, jutros su stigli u Trebinje, gdje su ih dočekali novinari i nekoliko sportskih entuzijasta i ljubitelja košarke.

kk leotar sampioni.jpg

Iz autobusa su izašli šampioni koji su sinoć u prepunom banjalučkom "Boriku" pokazali Borcu i Banjalučanima kako se igra košarka i kome ide ovogodišnji šampionski pehar.

Trener Dražen Šegrt kaže da je ovo veliki dan za trebinjsku košarku, da su protiv Borca odigrali dobro i da je titula šampiona zasluženo došla u Trebinje.

Šampionski trener navodi da je ovo veliki dan za košarku u Trebinju, jer su samo prije godinu i po dana bili bez registrovanog igrača, u minusu 100.000 KM i sa dvije lopte.

"Konsolidovali smo se i sada ćemo nekoliko dana da se odmorimo, a onda kreće administrativni proces da se klub spremi za Premijer ligu. Nećemo da budemo laste, cilj nam je da se zadržimo u najelitnijem košarkaškom takmičenju BiH", naveo je Šegrt.

Kapiten Đorđije Ninković nije krio oduševljenje, navodeći da su cijeli tim i stručni štab dali sve od sebe da osvoje titulu i vrate se u Premijer ligu.

Prema njegovim riječima, vjerovali su da mogu da postanu šampioni i da je ovo uspjeh svih u košarkaškom klubu.

Predsjednik kluba Aleksandar Vujić s ponosom je naglasio da je ovo rezultat treninga, rada i discipline svih u klubu i da predstoji još veći rad za Premijer ligu.

Košarkaši Leotara sinoć su u Boriku, u majstorici, pobijedili ekipu Borca sa 71:73, nakon petominutnog produžetka jer je regularni dio završio sa 62:62.

KK "Leotar“: Batinić, Raičević, Damjanović, Tunguz, Brnjašić, Stojanović, Popara, Milošević, Marić, Milidragović, Ninković, Šakotić. Trener: Dražen Šegrt.