U 26. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je na domaćem parketu izgubio od RK "Konjuh" iz Živinica rezultatom 27:30 (15:15).

rukomet leotar (1).JPG

Iako su obje ekipe kolo prije kraja regularnog dijela obezbijedile plej-of, viđena je utakmica sa 57 golova u kojoj su gosti imali daleko više raspoloženih igrača za igru, više energije i želje iako su doputovali tri sata prije početka utakmice.

Počelo je žestoko jer je već u četvrtom minutu bilo 2:2, a u šestom 5:3 za domaću ekipu. Igralo se bez odbrana i gotovo svaki napad rezultirao je pogotkom. Domaćini su se u 15. minutu odlijepili na tri gola razlike 9:6, ali u 24. minutu je 12:12.

Kraj prvog poluvremena završen je neriješenim rezultatom 15:15. Tokom drugog poluvremena domaćin je vodio sve do 40. minuta i rezultata 20:18. Tada su gosti napravili seriju 0:3 i prešli su u vođstvo od 20:21, 21:23.

Tada gosti opet prave seriju i dolaze do četiri gola prednosti - 22:26.

Igrači Darka Tavrića smanjuju rezultat na 26:27, a gosti opet prave seriju i dolaze do prednosti od 26:30.

Golom Draganića u posljednjem minutu stavljena je tačka na konačan rezultat 27:30.

Kod domaćina jedino je odskakao golman Radović i Glendža koji je postigao sedam pogodaka, a kod gostiju Sakić i Husić postigli su po šest golova.

Leotar je zasluženo izgubio, iako je imao sve u svojim rukama.

Ovo je opomena igračima pred naredni vikend kad se u našem gradu održava finalni turnir Kupa Republike Srpske, a 18. maja počinje plej-of u kome ih dočekuje RK "Gračanica".

rukomet leotar (2).JPG

Trener Leotara Darko Tavrić rekao je da je svojim igračima tokom cijele sedmice pričao da je "Konjuh" sastavljena od dobrih pojedinaca, koji igraju pametno i strpljivo kako kod kuće, tako i na strani.

"Očigledno im to nisam uspio da objasnim, a to se vidi po rezultatu. Podbacili smo u odbrambenom dijelu, imali smo raspoloženog golmana, ali smo slabo pravili prekide, izlazili, imali lošu komunikaciju. Moraćemo dobro da porazgovaramo ova dva dana jer neke stvari neće ići ovako kako oni misle. Čestitam ekipi gostiju na potpuno zasluženoj pobjedi", istakao je Tavrić.

RK "Leotar": Savović, Draganić 5, Milićević 4, Parežanin, Milojević 1, Spaić, Ninković 1, Radović, Srdanović 3, Jovanović 2, Ratković, Uljarević 1, Janković 2, Grk, Glendža 7, Ražnatović 1. Trener: Darko Tavrić.

RK "Konjuh": Bečić , Sakić 6, Husić 6, Šarić 1, Modrić 1, Smajić 5, Bojić, Rizvić, Ametović, Marčeta 4, Hamzić 3, Čamdžić, Palak 2, Muhović, Husejnović, Jozinović 2. Trener: Toni Čolina.