U 26. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" na domaćem parketu sutra dočekati ekipu "Konjuha" iz Živinica.

kk leotar drina he.JPG

Posljednje kolo prvenstva ima veliki rezultatski značaj. Oba protivnika su izborila mjesto među prvih sedam ekipa (plus RK "Izviđač") jer su gosti trenutno na četvrtom mjestu sa 44 boda, a domaćin sutrašnje utakmice nalazi se na šestom mjestu sa 41 bodom.

Trebinjci će učiniti sve što je u njihovim rukama da pobijede ekipu iz Živinica.

Trener Darko Tavrić kaže da je njegova ekipa osigurala plej-of, ali to ne znači da će u subotu biti prijateljska utakmica.

"To je veoma bitna utakmica da zatvorimo ovu godinu onako kako smo igrali tokom cele godine na našem gterenu. Idemo na pobedu, a gosti su jedna strpljiva i uigrana ekipa i nisu bez razloga četvrti. Mi nećemo kalkulisati ništa, idemo sportski i pošteno do kraja", rekao je Tavrić.

Svi igrači su spremni za sutrašnju utakmicu i nema povrijeđenih. Iz uprave pozivaju sve ljubitelje rukometa da dođu u dvoranu i svojim navijanjem pomognu da se pobijedi renomirani protivnik.

Utakmica između RK "Leotar" i RK "Konjuh" iz Živinica igra se u subotu u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" sa početkom u 19.00.

Pred košarkašima Leotara sutra je majstorica sa banjalučkim Borcem, utakmica svih utakmica, posljednji meč u sezoni u kojoj se nema šta izgubiti, a može se dobiti dosta, a to je plasman u Premijer ligu BiH.

Dvorana Borik će sigurno biti puna, biće pritisaka sa svih strana, igračima Leotara će biti teško, ali Trebinjci vjeruju u sebe i svoje snage.

Trener Dražen Šegrt je rekao da je zdravstveni bilten dobar, sem Đorđija Ninkovića koji vuče povredu od utorka, ali se svi nadaju da će uspjeti da se oporavi.

"Što se tiče psihološke motivacije svi su spremni i nadam se da ćemo tako dočekati početak meča. Mislim da ćemo imati znanje i koncentracije svih 40 minuta. Imali smo taj problem u Boriku na dvije utakmice pogotovo sa uvodnih 10-15 minuta gdje smo se vraćali sa minus 22, a sada nam je cilj da se to ne desi, da uđemo otvoreno u utakmicu. Mislim da smo negdje fizički spremniji od njih i ako budemo održali ritam, prije svega, odbrane svih 40 minuta, imamo se čemu nadati", rekao je Šegrt.

Leotar je ekipa koja je po statistici postizala prosječno 89,9 koševa, a prosjek plej ofa je 64,5, a prosjek utakmica u Boriku je 50,0 što su ogromni padovi.

"Mi nismo tim koji je nastrojen da igra samo na šut, nego to diktira i ekipa Borca koja je u reketu dobro popunjena. Oni su nas u dvije utakmice u Boriku maltene otjerali iz reketa. Mislim da, ukoliko procenat šuta malo dignemo, pa da umjesto 15 promašaja od toga uđu dva ili tri šuta, promijeniće se situacija. Potrudićemo se da iskoristimo svakog pojedinca koliko najviše možemo", naglasio je Šegrt.

Put Banja Luke otišli su košarkaši sa dva mini busa ispraćeni od strane uprave kluba sa željom da se vrate sa pobjedom, peharom, a samim tim i plasmanom u Premijer ligu BiH.

Istinski ljubitelji sporta, košarke i očekuju da na kraju utakmice u Boriku kapiten Đorđije Ninković podigne pehar za osvojeno prvo mjesto u prvenstvu Republike Srpske.

Srećno Šakotiću, Ninkoviću, Raičeviću, Damjanoviću, Milidragoviću, Miloševiću, Popara, Tunguzu, Stojanoviću...

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 20.00.