Organizatori turističkih putovanja iz Norveške, Erik Piterson i njegova kćerka, na preporuku prijatelja obišli su Trebinje, a kako kažu, već ovog ljeta planiraju da svoju ponudu obogate novom zanimljivom turističkom destinacijom - centrom istočne Hercegovine.

trebinje-grad.jpg

 Piterson, vlasnik preduzeća koje se bavi organizacijom putovanja po cijelom svijetu, već niz godina Norvežanima nudi posjetu Dubrovniku, a prema njegovim procjenama, u naredne dvije godine oko 3.000 njegovih klijenata moglo bi da uživa i u Trebinju.

- Ko sleti u Dubrovnik, za 40 minuta je u Trebinju, u gradu koji sam posjetio na preporuku svojih prijatelja i kolega. Zaista sam pozitivno iznenađen. Prvo me je oduševio kompleks "Grad sunca" sa svojim sadržajima, i volio bih da uspostavimo saradnju - istakao je Piterson.

A ono što ga je posebno oduševilo su trebinjski vinski podrumi. Prilikom posjete porodici Petijević, na jednom mjestu obišao je vinograde, vinski podrum i probao hercegovačke specijalitete.

- Vlasnik mi je rekao da mogu sedam dana da degustiram njegova vina, i to ću i učiniti - našalio se Piterson. - Za razliku od Norveške, gde se vino kupuje u prodavnicama, ovde direktno u vinariji od vlasnika može da se kupi boca, ali i čuje zanimljiva priča - naglasio je Piterson.

Ranko Petijević kaže da je upravo taj porodični posao interesantan stranim turistima.

- Strani turisti vole da vide da je jedna porodica uključena u rad, da ima svoj vlastiti proizvod. Pored toga, oduševe se našom hercegovačkim hranom, tako da imaju šta da vide u našem kraju - rekao je Petijević. 

PRISTUPAČNE CIJENE

U turističkom kompleksu "Grad sunca" istakli su da spremno dočekuju predstojeću ljetnju sezonu i dodali da je sve veći broj stranih turističkih kompanija koje žele saradnju.

- Oni su vidjeli prednosti boravka ne samo u "Gradu sunca", već i u Trebinju, jer je u odnosu na gradove u okruženju, smještene na obali mora, kao što su Herceg Novi, Budva, Kotor, Dubrovnik, sve dosta jeftinije. Cijene su mnogo veće u okruženju, i to je naša šansa - istakao je Bojan Vučurević, izvršni direktor "Grada sunca".