Većina smještajnih kapaciteta za predstojeće praznike u Trebinju je već odavno rezervisana. Najveći broj turista dolazi iz Njemačke, Belgije, Švedske i Srbije, a ovih dana očekuje se i veliki broj organizovanih grupnih posjeta turista iz zemalja regiona.
turisti trebinje (2).jpg
 
Najjužniji grad Srpske, posljednjih godina, najatraktinija je turistička destinacija.

Tako će biti i za predstojeće vaskršnje i prvomajske praznike, jer su smještajni kapaciteti skoro popunjeni.

- Prvomajski praznici su jedni od par datuma kada su u punom kapacitetu smještajni kapaciteti popunjeni. Ove godine imamo slučaj da su blizu vaskršnji i prvomajski praznici, i zbog toga imaćemo veći raspon dana kada je veliki broj smještajnih kapaciteta popunjen - rekao je Marko Radić, direktor Turističke organizacije Grada Trebinja.

Turisti svakodnevno stižu iz svih krajeva svijeta. Među redovnijima su posjetioci iz Njemačke, Belgije, Švedske, Srbije, ali i susjedne Hrvatske i Crne Gore.

Turistička organizacija Trebinje u 2018. godini ostvarila je rekordan broj posjeta turista.

Ove godine hercegovačke potencijale predsatvili su i na prestižnim sajmovima, što će, vjeruju, doprinijeti još većem interesovanju za ovu turističku destinaciju.

- Posjete na dnevnom nivou su znatno veće u odnosu na prethodnu godinu. Nadamo se da će dnevne posjete da prate i noćenja, kojih za tri mjeseca imamo za pet odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Spremni smo, nadamo se, za uspješnu sezonu - istakao je Radić.

Ovogodišnju prazničnu sliku upotpunili su i vaskršnji ukrasi koji su prvi put postavljeni u Gradskom parku i u Dučićevoj ulici.